HET RECEPT VOOR REGINA’S SCONES

Ben jij ook zo benieuwd naar de heerlijke scones die wij hebben gehad in Ierland?
Hieronder hebben wij het eigen recept voor de scones van Regina gezet, zodat jij ze zelf ook thuis kunt maken en natuurlijk proeven! 😉

 

VOOR 7 STUKS:

– 40 gram boter

– 225 gram zelfrijzend bakmeel

– 30 gram suiker

– Snufje zout

– 110 ml melk

– Extra melk voor bestrijken

 

BEREIDINGSWIJZE

Stap 1: Doe de meel en de klontjes boter in de kom. Wrijf de boter door het meel (het word dan kruimelig) en roer vervolgens de suiker en zout erdoorheen.

Stap 2: Voeg de melk toe en roer dit tot een klonterig mengsel. Daarna kneed je het met de hand zodat de deeg soepel en zacht wordt.

Stap 3: Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm. Haal met een rond vormpje van 5 cm de scones uit het deeg.

Stap 4: Leg de scones op het bakpapier, bestrijk de bovenkant van de scone met een beetje melk en bak de scones 12-15 min op 220 graden.

Stap 5: Serveer de scones met boter en jam.

 

EETSMAKELIJK!