JASSENACTIE: KLEDINGBANK DRENTHE

Hoogeveen – Kamst Mode, met vestigingen in Coevorden, Emmen, Hardenberg en Nieuw Amsterdam heeft ruim 300 jassen en een grote hoeveelheid losse kleding geschonken aan Kledingbank Drenthe en Kledingbank Hardenberg.

De winkelketen heeft ieder jaar een actie waarbij mensen tegen inlevering van een ‘oude’ jas een kortingsbon krijgen die zij kunnen gebruiken bij een aankoop in een van de vier zaken van Kamst mode. De toeloop was enorm en de vrijwilligers van Kledingbank Drenthe werden vrijdagochtend verrast met een bus vol met kleding. Evenals vorig jaar mochten zij delen in de ‘opbrengst’ van de actie.

Bestuurslid Henk Udding is enorm blij met deze actie van Kamst Mode. “We voorzien in een enorme behoefte. Veel mensen hebben geen idee hoeveel mensen er onder de armoedegrens leven en aangewezen zijn op organisaties als de kledingbank en de voedselbank. Vorig jaar heeft Kamst ons ook rijkelijk laten delen in de opbrengst van hun actie en daar zijn we reuze dankbaar voor.”

De kledingbank wordt geheel gerund door vrijwilligers, die de binnengebrachte kleding keuren, sorteren en de nog bruikbare kleding in de rekken hangen. “We krijgen ook veel onbruikbare kleding,” aldus Udding, “maar ook daar kunnen we wat nuttigs mee doen. Die kleding wordt verkocht aan opkopers van lompen vodden en overtollige kleding.” Met de opbrengsten daarvan kunnen we de Kledingbank draaiende houden.” Udding benadrukt dat Kledingbank Drenthe weer ruimte heeft voor nieuwe vrijwilligers die zich met kledinguitgifte bezig zullen houden. “Het is leuk werk, je doet wat voor je medemens en dat geeft veel voldoening.

Bron: https://www.regiohoogeveen.nl/nieuws/artikel/43523