ACHTER DE SCHERMEN: IERLAND

Op vrijdagochtend vliegen we vanaf Schiphol naar Cork. We worden opgepikt door Bas z’n oom en tante: Jan en Regina. Regina is Ierse en heeft samen met haar man Jan van te voren de leukste locaties voor de fotoshoot bekeken. Er is geen tijd te verliezen. De zon schijnt, dus we rijden meteen naar de eerste fotoshoot-locatie: de Mahon Falls. Op de parkeerplaats brengt Anneke vakkundig haar eigen make-up aan terwijl Vanessa de eerste oufit uit de koffer haalt. We gaan beginnen!

De Mahon Falls zijn alleen bereikbaar na een stevige wandeling. Wat is het hier prachtig!

Aan het einde van de dag rijden we naar Ballysaggartmore Towers (gebouwd in 1834): een sprookjesachtige setting midden in het bos.

Op zaterdagochtend rijden we alweer vroeg met ons busje naar de eerste locatie. Jan is overigens een fantastische chauffeur. Dat links rijden zou niet ons ding zijn… Regina navigeert en wij genieten achterin van de omgeving. We rijden naar het kleurrijke vissersdorp Kinsale. De regen komt met bakken uit de lucht. Dan eerst maar even schuilen onder het genot van een cappuccino en echte Ierse scones. De paraplu blijkt later een leuke accessoire bij het maken van de foto’s. Ook de lieve hond die nieuwsgierig een kijkje komt nemen blijkt fotogeniek.

Nadat Jan en Regina laat zien waar ze hebben gewoond, stoppen we op een plek waar we fantastisch uitzicht hebben over de stad Cork. Wederom wordt de ene na de andere gave foto gemaakt. 

We sluiten de dag af bij het 600 jaar oude Blarney Castle en maken tussen de buien door meerdere mooie foto’s in en om dit goed bewaarde kasteel.

Zondag is alweer de dag van de terugreis. Maar niet voordat we Goat Island hebben bezocht. Jan en Regina hebben niets te veel gezegd. De ruige zee, de hoge rotspartijen én op de valreep nog een kasteel met sensationeel uitzicht… Hoe moeten we een keuze maken uit al die honderden mooie foto’s?